Wat te doen als u een verloren Nederlandse postduif heeft gevonden?

Indien u een Nederlandse of Belgische postduif heeft gevonden ontvangen wij graag het ringnummer en de locatie, bij uw melding nemen wij contact op met de geregistreerde eigenaar. Wij vragen of u het nummer op de ring aan ons kunt doorgeven. Nederlandse postduiven hebben een ring die begint met de landcode NL die op een Nederlandse ring staat, gevolgd door een jaartal met nog 7 cijfers (bijv. NL 2021-1234567). Ook verloren/gevonden Belgische Postduiven kunnen wij verzorgen, een Belgische ring begint met BELG of BE, het jaartal en gevolgd door het nummer.

De eigenaar is te herleiden tot dat nummer, als u ons het nummer stuurt zullen wij de eigenaar direct vragen contact op te nemen om zijn/haar duif terug te halen. Wij nemen met veel zorg en kennis contact met de eigenaar van de duiven, indien de eigenaar de duif niet terug wil halen wij de duif op en plaatsen de duif op ons gevonden gevonden hok dat bestemd is voor reddingsduiven. Elke geredde duif moet in quarantaine en moet een gezondheidscontrole ondergaan.

Indien u een duif heeft gezien is het niet nodig dit direct te melden omdat de duif wellicht tijdelijk geland is. Afwachten of de duif er enkele uren later nog is of dat de duif terugkomt. Heeft u de duif veilig gevangen, zorg dan direct voor water en voer neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij de duif in opdracht van de eigenaar ophalen of de eigenaar kan de terugwinning regelen, alles hangt af van de locatie waar u de duif heeft gevonden en de afstand tot het duivenhok.

Stappen die u moet nemen als u een duif heeft gevonden.

1. Geef water in een bak of beker en voedsel, zaad van wilde vogels of ongekookte rijst is ok. (Geen brood of melk geven)
2. Stuur ons via e-mail of whatsapp met foto's en het ringnummer.
3. Waar bevindt de duif zich.
4. Meld ons hoe we u kunnen bereiken.

Onze telefoonlijn is +31620297705 u kunt ons bereiken via whatsapp, gsm of sms.